Goede foto’s aanleveren

Rouwkaarten en advertenties worden steeds persoonlijker met eigen foto’s. Om tot een mooi resultaat te komen, is het van belang dat de foto correct wordt aangeleverd. Wij geven u graag een aantal tips.

Foto gemaakt met mobiele telefoon

Tegenwoordig maken de meeste mobiele telefoons foto’s van een goede resolutie. Deze kunnen we dus gebruiken voor een rouwkaart.
Maar let op: mail de foto op originele grootte door. Sommige mailprogramma’s staan ingesteld op verkleind doorsturen. Het kan dus ook zijn dat de familie de foto al verkleind naar u heeft gestuurd.

Foto via WhatsApp of Facebook

Ook afbeeldingen die via WhatsApp zijn doorgestuurd of van Facebook komen zijn vaak gecomprimeerd, waardoor de kwaliteit niet optimaal is voor drukwerk. Als u de foto’s op het originele formaat wilt aanleveren, kunt u ook altijd gebruiken maken van Wetransfer, dan blijft het formaat behouden.

Originele foto

We ontvangen ook regelmatig schermafbeeldingen die gemaakt zijn via de telefoon. Gelieve de originele foto te mailen en niet de schermafbeelding. Ook worden er geregeld uitsneden van foto’s naar ons verzonden, bijvoorbeeld als de overledene in een groep op de foto stond. Het is dan voor onze vormgevers fijn om toch met de originele foto te werken, zij zorgen er uiteraard voor dat de andere personen dan netjes worden weggehaald.

Foto via Google

Heeft de familie een foto op Google gevonden die zij willen plaatsen, is het belangrijk dat het een rechtenvrije foto is. Foto’s met watermerken er doorheen van stockfotowebsites mogen we niet gebruiken. We hebben zelf een account voor een stockfotowebsite, dus kunnen zelf ook rechtenvrije afbeeldingen voor u aanschaffen. Daarnaast is het belangrijk dat de foto groot genoeg is, zeker als deze paginavullend op een kaart geplaatst dient te worden.

Twijfelt u aan de kwaliteit van de foto? Stuur deze dan naar hellenique@rouwmedia.nl dan kijken we graag met u mee.