Digitale & online rouwuitingen

Digitale & online rouwuitingen

Beeld, geluid, animatie… Naast de tastbare ervaring van de papieren rouwkaart biedt Rouwmedia een aantal nieuwe digitale en online mogelijkheden waarmee uw rouwuiting kan worden gedeeld met nabestaanden, vrienden, collega’s en bekenden. Dit gebeurt op een smaakvolle wijze, die geheel past in de stijl van de uitvaart. Een digitale rouwuiting, bijvoorbeeld een Digitale Rouwkaart, is gemakkelijk via e-mail of Social Media te verspreiden en goed te bewaren. Daarmee vormen zij een onuitwisbare en rijke herinnering aan de overledene.

Klassieke rouwkaarten en familieberichten delen op Social Media

Naast de hieronder genoemde digitale mogelijkheden kan ook de papieren rouwkaart en familiebericht door ons geschikt worden gemaakt voor het online delen. U ontvangt van ons een afbeelding in een formaat dat gemakkelijk te gebruiken is bij alle belangrijke Social Media applicaties.

Virtuele Rouwkaart

In deze digitale rouwkaart wordt uw tekst omlijst met bewegend beeld, foto’s en muziek. Hierdoor ontstaat er een zeer persoonlijke ervaring waarbij de vele facetten van de overledene kunnen worden belicht. Een selectie van sfeervolle animaties en muziek staat voor u klaar om uit te kiezen. Eigen beeldmateriaal en tekst wordt professioneel in het geheel verwerkt. Klik hier voor meer informatie over de virtuele rouwkaart.

Online familiebericht

Bij een aantal lokale en regionale digitale kranten of landelijke websites kunt u door ons een online familiebericht laten plaatsen. Dit kan in dezelfde stijl als de papieren rouwadvertentie of kan worden uitgebreid met extra beeldmateriaal.

Uitvaartmuziek delen via Spotify

De gekozen uitvaartmuziek is altijd een persoonlijke afspiegeling van de overledene. Nabestaanden willen regelmatig deze muziek opnieuw kunnen luisteren om even stil te staan bij de overledene. Wij plaatsen voor u een unieke Spotify-code in de rouwkaart of het familiebericht. Deze code is gemakkelijk te scannen met telefoon of tablet waarna de uitvaartmuziek direct beschikbaar is om te luisteren.

Condoleance website

Rouwmedia verzorgt online condoleance pagina’s in de stijl van de rouwkaart en rouwadvertentie. De pagina kan een zelfstandige pagina zijn voor een specifieke uitvaart maar kan ook onderdeel zijn van de website van de uitvaartverzorger. Daarbij wordt er ook gelet op de huisstijl van de website.

Digitale fotopresentatie

Met een digitale fotopresentatie wordt tijdens de uitvaart en/of de receptie een doorlopende presentatie getoond met foto’s uit het leven van de overledene. Ook de rouwkaart en rouwadvertentie worden in deze presentatie verwerkt zodat er een mooi gebalanceerd geheel ontstaan. De presentatie kan worden ondersteund met muziek en is een waardevolle herinnering voor de nabestaanden.

Intelligente beeldcreatie

Met behulp van technieken uit de Artificiële Intelligentie is het mogelijk om van bestaande foto’s een bewegend beeld te maken dat kan worden gebruikt in een digitale rouwkaart of familiebericht. Ook kunnen unieke, artistieke afbeeldingen worden gecreëerd op basis van door u gekozen trefwoorden.

Meld u nu aan bij Rouwmedia en ontvang de inspiratiegids!

Bent u uitvaartverzorger, wilt u gebruik maken van Rouwmedia.nl en onze uitgebreide gids met voorbeelden en inspiratie ontvangen?