Rouwadvertenties

Rouwadvertenties en familieberichten

Een laatste groet

Rouwadvertenties worden om verschillende redenen geplaatst. Als aankondiging voor de grote groep mensen die de overledene heeft gekend. Vrienden, kennissen, de club van vroeger, de collega’s en ook de kapper en automonteur. En voor mensen waarvan het adres niet kan worden achterhaald. Maar ook als laatste groet een uiting van liefde, vriendschap en respect.

Een rouwadvertentie is oorspronkelijk een bericht in een landelijke, regionale of plaatselijke krant om mee te delen dat iemand is overleden. Tegenwoordig is een rouwadvertentie onderdeel geworden van het rouwverwerkingsproces. Het is een nagedachtenis aan de overledene en een bron van steun uit de omgeving. Hierin wordt vermeld waar afscheid genomen kan worden via een condoleance voorafgaand aan een begrafenis of crematie. Vaak gehouden in het uitvaartcentrum waar de overledene ligt opgebaard. Ook wordt in een rouwadvertentie de datum, tijd en plaats van de uitvaart vermeld.

De inspiratiegids van Rouwmedia

In de inspiratiegids vindt u voorbeelden en inspiratie voor rouwadvertenties. Bij Rouwmedia kunt u 7 dagen per week binnen 2 minuten uw rouwadvertentie opgeven. Heeft u vragen over het opgeven van een rouwadvertentie? Ons team staat 7 dagen per week klaar om al uw vragen rondom het opgeven en plaatsen van een rouwadvertentie te beantwoorden.

  • Één aanspreekpunt
  • Behulpzame Customer Care medewerkers
  • Professionele ontwerpers
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Marktconforme tarieven
  • Onafhankelijk advies
  • Contact met alle uitgevers
  • Vrij te gebruiken, geen abonnement

Het effect van ruimte

Geeft meer rust in een rouwadvertentie

Bij het opgeven van de rouwadvertenties kunt u kiezen uit een standaard- of een meer royale opmaak. Tevens kunt u aangeven welke kolombreedte u wenst. Een royale opmaak betekent dat we meer aandacht kunnen geven aan het letterbeeld en de witruimte, zodat er meer rust in de advertentie zit en tekst en beeld beter tot hun recht komen.

Familiebericht in kleur

Maakt een rouwadvertentie persoonlijker

Steeds vaker wordt er kleur gebruikt in rouwadvertenties. Kleur is een prachtig middel om een familiebericht persoonlijker te maken, om een afbeelding duidelijker over te laten komen of om een hoofdadvertentie met volgadvertenties als een mooie eenheid in de krant te presenteren.

Het gebruik van een foto

Zorg dat de afbeelding volledig tot zijn recht komt

In verband met de kwaliteit van krantenpapier is het van groot belang om foto’s op de juiste manier te bewerken zodat het eindresultaat optimaal zal zijn. De vormgevers van Rouwmedia zijn terdege opgeleid en zijn in staat het geleverde beeldmateriaal zodanig te bewerken dat de afbeelding volledig tot zijn recht komt in de rouwadvertentie. Ook met andere vormen van beeldbewerking kunnen wij u van dienst zijn. Wanneer een afbeelding van de overledene bijvoorbeeld van mindere kwaliteit is of wanneer er storende elementen of andere personen in beeld zijn.

Volgadvertenties in dezelfde stijl

Eenheid in een persoonlijke laatste groet

Nabestaanden, maar vaak ook collega’s, buren of vrienden willen via een advertentie een persoonlijke laatste groet brengen aan de overledene. Dit is een volgadvertentie. Deze wordt direct met de advertentie van de familie geplaatst (hoofdadvertentie).

Harmonieus beeld

Standaard zorgen wij ervoor dat hoofd-en volgadvertenties worden voorzien van het zelfde lettertype en hetzelfde kader. Een rouwadvertentie die in harmonie is met de volgadvertenties zorgt voor waardig afscheid van de overledene. Door gebruik doorlopend beeldmateriaal krijgen ook de volgadvertenties de aandacht die ze verdienen.

Rouwkaart en -advertentie in één stijl

Zorg voor één lijn in alle rouwuitingen

Foto’s, afbeeldingen en lettertypes die zijn gebruikt in de rouwkaart worden natuurlijk meegenomen in het ontwerp van de rouwadvertentie. Zo houdt u één lijn in de rouwuitingen. Het opgeven van een rouwadvertentie in dezelfde stijl als de rouwkaart is met een paar stappen geregeld via de Rouwmedia website. U kiest voor een krant en plaatsingsdatum, de rest doen wij. Onze Customer Care is 7 dagen van de week bereikbaar om u te adviseren als u vragen heeft.

Collectie familieberichten

Inspirerende voorbeelden van rouwadvertenties

De gids staat vol met voorbeelden van advertenties waarmee we u inspireren. Kleur of zwart-wit, ingetogen of opvallend, 1of meerdere kolommen, met of zonder foto. Steeds vaker wordt er kleur gebruikt in rouwadvertenties. Kleur is een prachtig middel om een familiebericht persoonlijker te maken, om een afbeelding duidelijker over te laten komen of om een hoofdadvertentie met volgadvertenties als een mooie eenheid in de krant te presenteren.

Wij verzorgen rouwadvertenties in alle kranten

Wij werken met alle kranten in Nederland en België. Alle denkbare krantentitels kunt u selecteren in ons Rouwmedia systeem. Het is natuurlijk ook mogelijk om de rouwadvertentie in meerdere titels en/of edities te laten plaatsen. Dat scheelt een hoop tijd omdat u een familiebericht op slechts één adres hoeft op te geven. U ontvangt één factuur van alle plaatsingen.

alttekst

Landelijke dagbladen

Wij plaatsen uw rouwadvertentie in alle (inter)nationale kranten.

alttekst

Regionale dagbladen

Wij verzorgen familieberichten in alle regionale kranten in Nederland en België

alttekst

Huis aan huis kranten

Ook in alle lokale huis aan huis bladen verzorgen wij rouwadvertenties.

Keuze uit

alttekst

Rouwadvertenties

Rouwadvertenties zijn onderdeel geworden van het rouwverwerkingsproces.

alttekst

Volgadvertenties

Nabestaanden, collega’s, buren of vrienden kunnen een volgadvertentie plaatsen.

dankbetuigingen

Dankbetuigingen

Wij plaatsen uw rouwadvertentie in alle (inter)nationale kranten.

Maatwerk

Fotobewerking

Veel kaarten of advertenties worden voorzien van een foto of afbeelding. Hiermee wordt een rouwkaart of -advertentie uniek en persoonlijk. Op het gebied van fotobewerking is er heel veel mogelijk: de uitsnede, het bewerken en corrigeren en zelfs combineren van foto’s behoort tot de mogelijkheden. In het voorbeeld ziet u dat een bijzonder moment van samenzijn voor altijd is gevangen in een foto. Onze ontwerpers hebben met veel retouche-werk vrijheid en ruimte om de overledene gecreëerd. Daardoor is die stranddag voor altijd voor alle familieleden een speciale herinnering.

Meld u nu aan bij Rouwmedia en ontvang de inspiratiegids!

Bent u uitvaartverzorger, wilt u gebruik maken van Rouwmedia.nl en onze uitgebreide gids met voorbeelden en inspiratie ontvangen?

Nieuws

Nieuws en informatie van Rouwmedia