Soorten rouwadvertenties

Rouwadvertenties

Rouwmedia verzorgt uw rouwadvertenties

Een rouwadvertentie is oorspronkelijk een bericht in een landelijke, regionale of plaatselijke krant om mee te delen dat iemand is overleden. Tegenwoordig is een rouwadvertentie onderdeel geworden van het rouwverwerkingsproces. Het is een nagedachtenis aan de overledene en een bron van steun uit de omgeving.

Hierin wordt vermeld waar afscheid genomen kan worden via een condoleance voorafgaand aan een begrafenis of crematie. Vaak gehouden in het uitvaartcentrum waar de overledene ligt opgebaard. Ook wordt in een rouwadvertentie de datum, tijd en plaats van de uitvaart vermeld.

Volgadvertenties

Volgadvertentie in harmonie met de hoofdadvertentie

Nabestaanden, maar vaak ook collega’s, buren of vrienden willen via een advertentie een persoonlijke laatste groet brengen aan de overledene. Dit is een volgadvertentie. Deze wordt direct met de advertentie van de familie geplaatst (hoofdadvertentie).

Harmonieus beeld

Een rouwadvertentie die in harmonie is met de volgadvertenties zorgt voor waardig afscheid van de overledene. Door gebruik van dezelfde typografie en doorlopend beeldmateriaal krijgen ook de volgadvertenties de aandacht die ze verdienen.

Dankbetuigingen

Wij maken uw rouwadvertenties

Wordt meestal binnen 6 weken na de rouwadvertentie geplaatst. Met een dankbetuiging laten nabestaanden weten dat zij het medeleven, de belangstelling en de betrokkenheid rondom het overlijden en tijdens de uitvaart hebben gewaardeerd. De tekst van de dankadvertentie komt meestal overeen met de tekst van de dankkaart. Om veel mensen in bijvoorbeeld de woonplaats te bereiken, worden dankbetuigingen vaak in regionale of plaatselijke kranten geplaatst.

Rouwadvertentie in harmonie met uw rouwkaart

Wij zorgen ervoor dat de rouwkaart en de rouwadvertentie in dezelfde stijl worden opgemaakt.